41 palua bt.Langemannshof

Bos & Jos

In iedere groep zijn ze wel te vinden, de semi intellectuele figuren die denken met gladde taal een eind denken te komen zonder wat zinnigs te zeggen.

Ook wij als oude derde hadden te maken met maar liefst 2 van deze gladstijkers. Alles recht praten wat maar krom was en zonder blikken of blozen de waarheid onder het tapijt zien weg te moffelen.

Uiteindelijk is het allemaal redelijk goed gekomen en zijn deze twee zo goed en zo kwaad als het ging in de ruimhartige groep opgenomen.

Nieuwsblad.

Na de diensttijd vonden Bos & Jos dat hun oersaaie leven toch niet was van wat zij ervan verwachtte, en besloten zij dus om weer samen te komen in Amsterdam om daar het SM ( Stichtings Magazine )blad leven in te blazen.

Gelukkig heeft Bos nog heel wat van deze bladen veilig bewaard en ze op de scanner geplaatst om ze hier op de site te plaatsen.SM-1.pdf SM-2-P2.pdf SM-2-P3.pdf SM-2-P4.pdf SM-2-P5.pdf SM-2-P6.pdf SM-2-P7.pdf SM-2-P8.pdf SM-3-P1.pdf SM-3-P2.pdf SM-3-P3.pdf SM-3-P4.pdf SM-3-P5.pdf SM-3-P6.pdf SM-3-P7.pdf SM-3-P8.pdf SM-3-P9.pdf SM-3-P10.pdf

Klik op 1 van bovenstaande ordners en lees wat B&J te melden hadden. Ordners staan op volgorde

Tijdens het schrijven van het SM, werd natuurlijk de nodige inspiratie gehaald uit het Amsterdammertje

Appèl.

De heer P. Bos wist als geen ander om e.e.a op te schrijven die tijd, zodat er niet al teveel in het geheugen gegraven behoeft te worden.
Een fraai stukje schrijfwerk rondom het Appèl doet je terug leven in die goeie oude tijd.

Lees hier….Appèl 1……Appèl 2

Cadi.

Als je alles bewaard, dan zal er ergens ook wel een briefje liggen waarop er een bestelling staat van de Cadi.
Moet Bos gedacht hebben.

Vreemd verhaal.

Bij het lezen van de s.m serie, stond een nogal vreemd verhaal met daaronder handtekeningen. Vreemd genoeg staat mijn naam daar ook bij.

De heren B & J hebben blijkbaar hun huiswerk niet goed gedaan en hebben maar klakkeloos aangenomen dat iedere handtekening de ware is, om vervolgens te klagen of professor met 1 f of 2 ff wordt geschreven. Over de rest zal ik maar zwijgen.

Vele noten.

Dat de heren B & J alles nauwlettend in de gaten hielden en daarover flink aan het debatteren waren, was duidelijk. Maar ook hadden zij veel noten op hun klaagzang en werd ieder wisse wasje uitvergroot die een mammoet klein deed lijken.

Zo hadden we een keer een beëdiging, het was wat frisjes en we werden buiten keurig voor de tanks opgesteld om aldaar de beëdiging aan te horen.
De heren B & J waren het er blijkbaar niet mee eens en stelde een brief op.

Lees hier de brief……..KLIK

Bos momentje